translation missing: da.general.general.skip_content

Gratis urrem med hvert ur eller sæt: brug koden FREESTRAP

Sådan shopper man ansvarsbevidst

Det handler ikke om os. Det handler om dig. Uden jer vil vi ikke kun være ude af stand til at gøre en forskel. Det eneste bevis for den forskel vores indsats gør er, at se jer komme en smule tættere på at være en bedre version af jer selv - bevidste om at jeres daglige valg har en indflydelse på resten af verden.

 

Vi arbejder for at blive et mere ansvarligt og bevidst valg for jer i 2022, og årene fremover. Derfor vil vi gerne inspirere jer til at foretage mere oplyste valg, da vi tror på bevidst shopping og bevidste valg i livet generelt. Selvom vi måske er en smule skeptiske over for at lave nytårsforsæt, så går vi ind for tanken om at genstarte den måde vi tænker på, når det kommer til vores engagement i at forbedre vores egne praksisser, og samfundet omkring os. Vi følger ideen om, at i dag er dagen, hvor vi endnu en gang arbejder hen imod en bedre fremtid.


Reduce Reuse Recycle

De tre r’er er: Reduce, Reuse, Recycle., Betyder at vi skal være bevidste om vores forbrug, genbruge ting til et nyt formål i stedet for at købe noget nyt, og genbruge alt, hvad der kan genbruges. Næste gang du køber noget nyt, så tænk over om du virkelig vil have lyst til at bruge det næste sæson eller om et år. Og Tænk på om det firma du køber fra, er ansvarligt nok og hvilke up-cycling praksisser de har.

På linje med vores vision for at genbruge og omdefinere, har vi skabt en række istandsatte ure der tidligere er blevet sendt tilbage til os. Produkterne er blevet repareret og pudset og møder alle de kvalitetsstandarder vores nye ure lever op til. Giv nyt liv til et ur. Udforsk vores istandsatte ure.

 

Vi beskytter vores skove

Som det står til nu, vil skovrydning opbruge alle verdens regnskove inden for det næste århundrede. Dette truer adskillige plante- og dyrearter, bringer vores miljø i fare og risikerer at skade lokalsamfundene. ”Træindvinding giver stor profit, til skade for de lokale samfund. Hvis man giver samfundene ubegrænset adgang til at fælde en skov, der bliver beskyttet for evigt giver det en bedre og mere pålidelig indkomst” . siger Johan Eliasch, co-founder af Cool Earth.

Cool Earth arbejder for at løse alle de problemer, der kommer af at arbejde tæt sammen med indfødte folk, som lever i nogle af de mest truede områder, for at udvikle løsninger for at kunne bruge de resurser der er i skoven på den mest effektive og skånsomme måde. Støt Cool Earths arbejde gennem vores Giving Back-program uden at betale ekstra.

Hvordan sørger du for at dine produkter kommer i den mest ansvarlige indpakning?

Træer hjælper med at rense den luft vi indånder, filtrere det vand vi drikker og er bosted for over 80% af verdens landbaserede biodiversitet. Skove giver arbejde til over 1,6 milliard mennesker, absorberer skadelig karbon fra atmosfæren og er nøgleingrediens i 25% af al medicin. The Forest Stewardship Counsil (FSC) er en international non-profit, der promoverer ansvarlig behandling af verdens skove. Prøv at kigge efter deres mærke på indpakningen inden du køber noget igen. Det gør en forskel.


Ansvarlige materialer

Med dyrevelfærd og miljøet i fokus er vegansk læder på vej op. Selvom det bevist at det at have en plantebaseret kost er bedre for miljøet, så kan man blive vildledt til at gå ud fra at alle veganske ting, inklusiv vegansk læder, er bæredygtigt. Det meste mainstream veganske læder er lavet af polyuretan læder (PU-læder) som er meget skadeligt. PU-læder forurener utrolig meget, med blandt andet mikroplastik, eftersom produktionen af plastik udleder adskillige skadelige giftstoffer i vandet og luften. Noget plastik kan endda udlede flere giftstoffer senere når det bliver brugt.

 

Hvordan vælger man det mest miljøvenlige veganske læder?

Hold øje med GreenGuard Certifikatet som et kvalitetsmærke. Produkter der har det mærke, lever op til en tredjeparts standarder for kemisk udledning, der reducerer indendørs luftforurening og risikoen for kemisk eksponering. Vores veganske læder indeholder ingen konfliktmineraler, ingen tungmetal stabilisatorer, ingen plastikftalater, ingen organiske forureningsstoffer og ingen giftige restprodukter. Over 99% af opløsningsmidlerne bliver genindfanget og genbrugt, og foringen på materialerne er lavet af polyester fiberdug (100% genbrugt ultra-mikrofiber) med en ikke-fibrøs selvbinder, og er GreenGuard certificeret og overholder RoHS

Hvordan vælger man det mest miljøvenlige læder?

Kig efter kvalitetsmærker, som the Leather Working Group (LWG) og the Association for Quality Assurance of Leather Bracelets Manufacturers (AQC), særligt I forbindelse med læderure.

LWG

Leather Working Group er en international, not-for-profit medlemskabsorganisation, der er ansvarlig for verdens største bæredygtige læder program. LWG arbejder for at forbedre den miljømæssige indflydelse af læderindustrien, ved at vurdere og certificere læderproducenter.


AQC

AQC er en international sammenslutning af læderarmbåndsproducenter for urindustrien, skabt for at sikre sporbarhed og overensstemmelse af materialerne brugt i produktionen af læderarmbånd. AQCs mærke garanterer kontrol af produktionen, kemisk overvågning, sporbarhed af produktionen og oprindelsen af læderet. Det læder vi bruger i vores produktion, kommer fra garverier i Italien, som alle er medlemmer af (LWG), AQC eller følger ISO9001 og ISO14001 standarder. Læderet er et restprodukt fra fødevareindustrien - det vil sige at ingen køer bliver slagtet udelukkende for at producere læder.

Hvordan kan man se forskel på genbrugte materialer?

Det bliver stadigt sværere at afgøre hvilke produkter der bliver regnet for bæredygtige, eftersom selv praksisser som genbrug og upcycling ikke er emissionsfri da det stadig kræver resurser til produktion. Men genbrugte materialer er stadig den mest miljøvenlige løsning. Den nemmeste måde at sikre sig at et produkt møder genbrugsstandarder er GRS (Global Recycling Standard) kvalitetsmærket. GRS arbejder for at dokumentere det genbrugte indhold af et produkt. Det sikrer at alle produktionsprocesserne hele vejen gennem forsyningskæden, har fulgt de rigtige metoder for at sikre integriteten af det endelige produkt. GRS bruger et transaktionscertifikatsystem der giver optimal mulighed for sporing af genbrugte materialer og adresserer problemer relateret til miljømæssige og sociale kriterier. For at fejre vores Awareness kampagne giver vi en gratis Nordgreen taske med i hver ordre. Vores muleposer er lavet af 96% genbrugt bomuld og 4% genbrugt polyester fra postforbrugsaffald. Materialet har både GRS- og Fairtrade certifikater.

Samfundsstøtte

Water for Good adskiller sig fra andre vandstøtteprogrammer ved at de bevidst fokuserer på langsigtede løsninger. Ved at arbejde med de lokale og bibeholde en vedvarende tilstedeværelse i landet, hjælper Water for Good de lokale med at sikre sig rent vand i det lange løb. ”De havde så lave tanker om sig selv fordi så mange folk og organisationer var kommet og gået, at de troede at de ikke var noget værd. Da vi blev, gav det dem håb” - Jim Hocking, grundlægger af Water For Good. Støt Water for Goods mission gennem vores Giving Back-program uden at betale ekstra.

 

Hvorfor er modregning vigtigt?

Det anslås at i 2050 vil der være mere plastik i havene end der er fisk. Selvom det er utroligt vigtigt, både for virksomheder og forbrugere, at mindske brugen af plastik mest muligt, så er plastik som produkt i dag stadig nødvendigt. Det betyder ikke at der ikke er noget at gøre. I de situationer hvor genbrug ikke er muligt, er modregning den næstbedste løsning.


Nordgreen x Cleanhub

Vi samarbejder med Cleanhub for at indsamle plastikaffald svarende til vores forbrug, og for at forhindre de skrøbelige marine økosystemer i at blive permanent skadede af plastikaffald. Lige nu har vi finansieret sikker indsamling af 2.903,92 kg plastikaffald. Indsamlingen af plastikaffald og den korrekte opbevaring af det, bliver taget hånd om i samarbejde med den lokale organisation Green Worms Waste Management som også har en dør-til-dør indsamlingsservice, der opfanger plastikaffald før det kan komme ud i naturen. Indsamlingsindsatsen varetages af kvindelige selvhjælpsgrupper i Edavanna, Indien og skaber nødvendige arbejdspladser inden for lokalsamfundet.

Nordgreen x Pratham UK

Pratham UK har fire hovedområder som de fokuserer på - uddannelse til piger, erhvervspraktik, forskning og fortalervirksomhed. De har skabt et vidtrækkende og inkluderende system, der arbejder for at give mulighed for uddannelse til så mange børn som muligt. ”Under halvdelen af Indiske børn i alderen 6 til 14 går i skole. Det betyder at Indien har det højeste antal analfabeter i verden. Vores mission er at forbedre kvaliteten af uddannelse i Indien og sikre at alle børn ikke bare møder op i skole, men også trives.” Pratham UK Støt Pratham UKs mission gennem vores Giving Back-program uden at betale ekstra.

03 januar, 2022 Af Léonie Wüthrich

Din kurv er på nuværende tidspunkt tom

Forsæt med at shoppe