Translation missing: da.general.general.skip_content

Gratis ekstra urrem til hvert ur eller sæt: Kode FREESTRAP ved kassen

Guardians skabelsesproces

Sammen med cirkularitets- og bæredygtighedseksperter har vi lavet livscyklusforskning og et udviklingsprojekt. Vi startede med en ”cradle-to-gate” miljømæssig screening af et ur for at identificere alle stadierne i dets livscyklus, og de komponenter af uret der gør størst miljømæssig skade.

Guardian er designet så hver enkel del spiller en rolle. Derfor er materialer og designalternativer blevet studeret nøje for at finde det mest miljøvenlige materiale og designvalg.

Sammen med cirkularitets- og bæredygtighedseksperter har vi lavet livscyklusforskning og et udviklingsprojekt. Vi startede med en ”cradle-to-gate” miljømæssig screening af et ur for at identificere alle stadierne i dets livscyklus, og de komponenter af uret der gør størst miljømæssig skade.

Guardian er designet så hver enkel del spiller en rolle. Derfor er materialer og designalternativer blevet studeret nøje for at finde det mest miljøvenlige materiale og designvalg.

Read more Read less

Materialevalg

Resultatet af den miljømæssige screening viste at fremskafningen af materialerne har større indflydelse på både energiforbruget og CO2 aftrykket end det at sammensætte selve uret. De dele, der har den største indflydelse, og som vi derfor kiggede mest på, er: urkassen og dens bagside, urskiven, urremmen og glasset.

Et studie af alternative materialer, for hver disse vigtige dele, blev udført for at finde det mest bæredygtige valg. Alternativerne blev målt på en række kriterier for at finde materialets forventede levetid og den miljømæssige indflydelse.

Materialevalg
Urkassen og dens bagside
Resultatet af den miljømæssige screening viste at fremskafningen af materialerne har større indflydelse på både energiforbruget og CO2 aftrykket end det at sammensætte selve uret. De dele, der har den største indflydelse, og som vi derfor kiggede mest på, er: urkassen og dens bagside, urskiven, urremmen og glasset. Et studie af alternative materialer, for hver disse vigtige dele, blev udført for at finde det mest bæredygtige valg. Alternativerne blev målt på en række kriterier for at finde materialets forventede levetid og den miljømæssige indflydelse.
Materialevalg
Urskiven
Træ, genbrugt rustfrit stål og havplastik er det bedste i forhold til CO2 aftryk, og med hensyn til energiforbrug er træ, genbrugt rustfrit stål og andre genbrugte metaller, det der bruger mindst. Men urskiven er forseglet inde i uret, og har derfor en længere forventet levetid. Baseret på materielle egenskaber, er det valgte materiale messing.
Materialevalg
Glasset
Resultaterne viste at safirkrystalglas er betydeligt mere resistent over for ridser og frakturer end silica (mineralglas). De indikerer også, at det ikke kun har bedre mekaniske egenskaber, det kræver også færre enheder over 100 år. Af disse grunde er safirkrystalglas blevet valgt til at være Guardians glas.
Materialevalg
Urremmen
Guardians urrem er produceret i rustfrit stål. Den indeholder 85% genbrugsmateriale fra Outokumpu i Finland, som fokusererer på at levere bæredygtige løsninger til industrien.

Valg af designkomponenter

Udover valget af materialer, så er designvalg for hver enkelt del essentielt i at lave et ur, der lever op til specifikationerne, og Nordgreens vision og mission.

Urværket

Et automatisk urværk, helt specifikt et Miyota Caliber 9039 urværk, blev det endelige valg, da det ikke bruger batterier. Det giver en bedre brugertilfredshed, eftersom brugeren ikke behøver at tænke over at trække uret op og der er mindre vedligeholdelse, da forseglingen er mere pålidelig. Med ordentlig vedligeholdelse er den forventede levetid af dette urværk 100 år. Miyota Caliber 9039 er et nyt urværk, der blev introduceret til markedet i 2018, som kræver mindre olie, og derved også mindre vedligeholdelse end andre urværk.

Glasset

Glassets valgte geometri er flad krystal. Som forekomsten af ridser og brud minimeres, vil urets levetid forlænges. Flad krystal er den bedste løsning til at få et ur der holder 100 år. Udover fordelene ved geometrien, så kan god vedligeholdelse fra kundens side også forlænge urets levetid med 10-20 år.

Kronen

Det endelige valg er en T-bar krone, grundet dens kompatibilitet med valget af urværk, et automatisk ur, og garantien om en lang levetid, gennem en mekanisk forbindelse fremfor en klæbende. For at forlænge levetiden, har man tænkt over to beskyttende faktorer, ved at vælge en lav placering for kronen og at inkludere kronebeskyttere.

Urremmen

H-link urremmen blev valgt grundet dens lange levetid. Ved korrekt brug og vedligeholdelse af urremmen, vil holdbarheden af remmen blive yderligere forlænget.

Urkassen

En rund urkasse, uden små kroge, for at gøre vedligeholdelse og refurbishment nemmere. En urkasse til den kraftigere side, for at give mere styrke og modstandskraft. Kombineret med fornuftig brug af brugeren, kan urkassen leve op til målet om at holde i 100 år.

Urkassens bagside

Valget af bagside på urkassen blev en der kunne skrues fast, uden brug af skruer, hvilket sikrer en god forsegling og forlænget levetid. Ansvarlig brug fra kundens side vil også forlænge dets levetid. Desuden lever det også op til kravet om 10 ATM vandresistens.

Image description is missing

Transparens er en vigtig værdi for os

Vores mål er at ændre urbranchen indefra ved at gøre alle vores erfaringer fra Guardian tilgængelige for alle, som er interesserede i de videnskabelige tanker bag. Læs den tekniske rapport bag Guardian via linket nedenfor.

Guardian Sølv Hvid Skive med Sølv H-Link Urrem

Guardian by Nordgreen

40mm

5.495,00 kr
Gå til produkt

Din kurv er på nuværende tidspunkt tom

Forsæt med at shoppe