Translation missing: da.general.general.skip_content

Gratis ekstra urrem til hvert ur eller sæt: Kode FREESTRAP ved kassen

Historien om Jakob Wagner

Jakob Wagner er en af de bedste i industrien, en grundsten i internationalt såvel som dansk design. Hans enorme talent har ført til nogle helt unikke kreationer. Lær manden, der står bag mange smukke æstetikker inklusiv Nordgreens ure, at kende her og bliv introduceret til nogle af hans bedste værker.

Udover at være meget passionerede omkring skandinavisk minimalisme, passer vores andre værdier også perfekt med Jakobs. Bæredygtighed og at give tilbage er en del af vores værdier, både som danskere og som borgere i verden. Mange kender ikke til Danmarks bæredygtige indsats, men et studie kaldet Copenhagen European Green Capital, fandt at byen generede 31% af sin elektricitet fra vindmøller.

”Det, der er blevet meget vigtigt for mig, er, udelukkende kun at arbejde på noget.. på projekter, der er bevidste om omverden, hvilket betyder, at bæredygtighed er et must,” forklarer Jakob.

Dansk design – et resultat af den danske tankegang

Som Nordgreens chefdesigner, er urene Jakobs kreation. I hvert led af processen blev han inspireret af den danske tankegang, hvor balance er fundamentet for glæde.

”En af de vigtige måder, hvorpå den danske tankegang har haft indflydelse på dansk design, er konceptet om balance. At designe er en kompleks proces, for der er en million forskellige ting, man skal forholde sig til. Målet er at kunne balancere alt på en måde, således at det fremstår simpelt.”

Da Jakob designede urene, tog han udgangspunkt i byen: ”Det er kærligheden til vores by og kærligheden til livet i København, som vi gerne vil udtrykke i vores ur og dele med resten af verden.”

Fundamenterne

Jakob har en velbalanceret baggrund med en sjælden kombination, der gør hans stil helt unik.

”Jeg har en baggrund både med teknik og design, så man kan sige det dækker både maskinen og oplevelsen bag. Jeg finder krydset mellem teknologi og menneskelig kultur et meget spændende felt at arbejde i.”

Efter sin tekniske uddannelse, brugte Jakob to år som en gæstestuderende ved Det Kongelige Danske Kunstakademis Arkitektskole. Dette banede vejen for hans tid ved det kendte Art Center i Schweiz.

Design på CV’et

Med designs for store, internationale såvel som danske brands, besidder Jakob bred erfaring som en ægte designveteran. Han har nu haft sit eget studie i over 25 år og har mange designs, han kan være meget stolt af.

Jakob nævner selv sit design for Cappellini – verdens mest prestigefyldte møbelfirma, som hans største udfordring. Med sin kreation af gren-bordet, gjorde han drømmen, som flere hundrede hvis ikke tusinder andre designere deler, til en realitet.

Han har designet Bang & Olufsen høretelefoner siden 2011. Hvert element har en funktion, når de adskilles og udstilles, men sammen former de en fuldendt enhed, der samarbejder. Jakob stråler af stolthed, mens han forklarer, hvordan han har skabt innovation med anodiseret aluminium touch interface.

Naturtalent

Den største inspiration for Jakob er naturen. Han ser sine designs som evolution kondenseret ned til tre uger eller måneder i produktudvikling, ikke tre hundrede tusind eller tre hundrede millioner af år.

De næste skridt

For at fortsætte Nordgreens design ecosystem, har Jakob nu kreeret Nordgreens version at et kronograf ur samt en mindre, opgraderet version af vores Native ur. Det vil blive offentliggjort på Kickstarter i maj – følg med!

Nu hvor du har fået en dybdegående introduktion til Jakob, er vi nødt til at spørge:

Hvilket af Jakobs Nordgreen ure er din favorit?

 

Din kurv er på nuværende tidspunkt tom

Forsæt med at shoppe