translation missing: da.general.general.skip_content

Gratis urrem med koden FREESTRAP  

Sådan shopper man ansvarsbevidst

Sådan shopper man ansvarsbevidst

Det handler ikke om os. Det handler om dig. Uden jer vil vi ikke kun være ude af stand til at gøre en forskel. Det eneste bevis for den forskel vores indsats gør er, at se jer komme en smule tættere på at være en bedre version af jer selv - bevidste om at jeres daglige valg har en indflydelse på resten af verden.

 

Vi arbejder for at blive et mere ansvarligt og bevidst valg for jer i 2022, og årene fremover. Derfor vil vi gerne inspirere jer til at foretage mere oplyste valg, da vi tror på bevidst shopping og bevidste valg i livet generelt. Selvom vi måske er en smule skeptiske over for at lave nytårsforsæt, så går vi ind for tanken om at genstarte den måde vi tænker på, når det kommer til vores engagement i at forbedre vores egne praksisser, og samfundet omkring os. Vi følger ideen om, at i dag er dagen, hvor vi endnu en gang arbejder hen imod en bedre fremtid.


Reduce Reuse Recycle

De tre r’er er: Reduce, Reuse, Recycle., Betyder at vi skal være bevidste om vores forbrug, genbruge ting til et nyt formål i stedet for at købe noget nyt, og genbruge alt, hvad der kan genbruges. Næste gang du køber noget nyt, så tænk over om du virkelig vil have lyst til at bruge det næste sæson eller om et år. Og Tænk på om det firma du køber fra, er ansvarligt nok og hvilke up-cycling praksisser de har.

På linje med vores vision for at genbruge og omdefinere, har vi skabt en række istandsatte ure der tidligere er blevet sendt tilbage til os. Produkterne er blevet repareret og pudset og møder alle de kvalitetsstandarder vores nye ure lever op til. Giv nyt liv til et ur. Udforsk vores istandsatte ure.

 

Vi beskytter vores skove

Som det står til nu, vil skovrydning opbruge alle verdens regnskove inden for det næste århundrede. Dette truer adskillige plante- og dyrearter, bringer vores miljø i fare og risikerer at skade lokalsamfundene. ”Træindvinding giver stor profit, til skade for de lokale samfund. Hvis man giver samfundene ubegrænset adgang til at fælde en skov, der bliver beskyttet for evigt giver det en bedre og mere pålidelig indkomst” . siger Johan Eliasch, co-founder af Cool Earth.

Cool Earth arbejder for at løse alle de problemer, der kommer af at arbejde tæt sammen med indfødte folk, som lever i nogle af de mest truede områder, for at udvikle løsninger for at kunne bruge de resurser der er i skoven på den mest effektive og skånsomme måde. Støt Cool Earths arbejde gennem vores Giving Back-program uden at betale ekstra.

Hvordan sørger du for at dine produkter kommer i den mest ansvarlige indpakning?

Træer hjælper med at rense den luft vi indånder, filtrere det vand vi drikker og er bosted for over 80% af verdens landbaserede biodiversitet. Skove giver arbejde til over 1,6 milliard mennesker, absorberer skadelig karbon fra atmosfæren og er nøgleingrediens i 25% af al medicin. The Forest Stewardship Counsil (FSC) er en international non-profit, der promoverer ansvarlig behandling af verdens skove. Prøv at kigge efter deres mærke på indpakningen inden du køber noget igen. Det gør en forskel.


Ansvarlige materialer

Med dyrevelfærd og miljøet i fokus er vegansk læder på vej op. Selvom det bevist at det at have en plantebaseret kost er bedre for miljøet, så kan man blive vildledt til at gå ud fra at alle veganske ting, inklusiv vegansk læder, er bæredygtigt. Det meste mainstream veganske læder er lavet af polyuretan læder (PU-læder) som er meget skadeligt. PU-læder forurener utrolig meget, med blandt andet mikroplastik, eftersom produktionen af plastik udleder adskillige skadelige giftstoffer i vandet og luften. Noget plastik kan endda udlede flere giftstoffer senere når det bliver brugt.

 

Hvordan vælger man det mest miljøvenlige veganske læder?

Hold øje med GreenGuard Certifikatet som et kvalitetsmærke. Produkter der har det mærke, lever op til en tredjeparts standarder for kemisk udledning, der reducerer indendørs luftforurening og risikoen for kemisk eksponering. Vores veganske læder indeholder ingen konfliktmineraler, ingen tungmetal stabilisatorer, ingen plastikftalater, ingen organiske forureningsstoffer og ingen giftige restprodukter. Over 99% af opløsningsmidlerne bliver genindfanget og genbrugt, og foringen på materialerne er lavet af polyester fiberdug (100% genbrugt ultra-mikrofiber) med en ikke-fibrøs selvbinder, og er GreenGuard certificeret og overholder RoHS

Hvordan vælger man det mest miljøvenlige læder?

Kig efter kvalitetsmærker, som the Leather Working Group (LWG) og the Association for Quality Assurance of Leather Bracelets Manufacturers (AQC), særligt I forbindelse med læderure.

LWG

Leather Working Group er en international, not-for-profit medlemskabsorganisation, der er ansvarlig for verdens største bæredygtige læder program. LWG arbejder for at forbedre den miljømæssige indflydelse af læderindustrien, ved at vurdere og certificere læderproducenter.


AQC

AQC er en international sammenslutning af læderarmbåndsproducenter for urindustrien, skabt for at sikre sporbarhed og overensstemmelse af materialerne brugt i produktionen af læderarmbånd. AQCs mærke garanterer kontrol af produktionen, kemisk overvågning, sporbarhed af produktionen og oprindelsen af læderet. Det læder vi bruger i vores produktion, kommer fra garverier i Italien, som alle er medlemmer af (LWG), AQC eller følger ISO9001 og ISO14001 standarder. Læderet er et restprodukt fra fødevareindustrien - det vil sige at ingen køer bliver slagtet udelukkende for at producere læder.

Hvordan kan man se forskel på genbrugte materialer?

Det bliver stadigt sværere at afgøre hvilke produkter der bliver regnet for bæredygtige, eftersom selv praksisser som genbrug og upcycling ikke er emissionsfri da det stadig kræver resurser til produktion. Men genbrugte materialer er stadig den mest miljøvenlige løsning. Den nemmeste måde at sikre sig at et produkt møder genbrugsstandarder er GRS (Global Recycling Standard) kvalitetsmærket. GRS arbejder for at dokumentere det genbrugte indhold af et produkt. Det sikrer at alle produktionsprocesserne hele vejen gennem forsyningskæden, har fulgt de rigtige metoder for at sikre integriteten af det endelige produkt. GRS bruger et transaktionscertifikatsystem der giver optimal mulighed for sporing af genbrugte materialer og adresserer problemer relateret til miljømæssige og sociale kriterier. For at fejre vores Awareness kampagne giver vi en gratis Nordgreen taske med i hver ordre. Vores muleposer er lavet af 96% genbrugt bomuld og 4% genbrugt polyester fra postforbrugsaffald. Materialet har både GRS- og Fairtrade certifikater.

Samfundsstøtte

Water for Good adskiller sig fra andre vandstøtteprogrammer ved at de bevidst fokuserer på langsigtede løsninger. Ved at arbejde med de lokale og bibeholde en vedvarende tilstedeværelse i landet, hjælper Water for Good de lokale med at sikre sig rent vand i det lange løb. ”De havde så lave tanker om sig selv fordi så mange folk og organisationer var kommet og gået, at de troede at de ikke var noget værd. Da vi blev, gav det dem håb” - Jim Hocking, grundlægger af Water For Good. Støt Water for Goods mission gennem vores Giving Back-program uden at betale ekstra.

 

Hvorfor er modregning vigtigt?

Det anslås at i 2050 vil der være mere plastik i havene end der er fisk. Selvom det er utroligt vigtigt, både for virksomheder og forbrugere, at mindske brugen af plastik mest muligt, så er plastik som produkt i dag stadig nødvendigt. Det betyder ikke at der ikke er noget at gøre. I de situationer hvor genbrug ikke er muligt, er modregning den næstbedste løsning.


Nordgreen x Cleanhub

Vi samarbejder med Cleanhub for at indsamle plastikaffald svarende til vores forbrug, og for at forhindre de skrøbelige marine økosystemer i at blive permanent skadede af plastikaffald. Lige nu har vi finansieret sikker indsamling af 2.903,92 kg plastikaffald. Indsamlingen af plastikaffald og den korrekte opbevaring af det, bliver taget hånd om i samarbejde med den lokale organisation Green Worms Waste Management som også har en dør-til-dør indsamlingsservice, der opfanger plastikaffald før det kan komme ud i naturen. Indsamlingsindsatsen varetages af kvindelige selvhjælpsgrupper i Edavanna, Indien og skaber nødvendige arbejdspladser inden for lokalsamfundet.

Nordgreen x Pratham UK

Pratham UK har fire hovedområder som de fokuserer på - uddannelse til piger, erhvervspraktik, forskning og fortalervirksomhed. De har skabt et vidtrækkende og inkluderende system, der arbejder for at give mulighed for uddannelse til så mange børn som muligt. ”Under halvdelen af Indiske børn i alderen 6 til 14 går i skole. Det betyder at Indien har det højeste antal analfabeter i verden. Vores mission er at forbedre kvaliteten af uddannelse i Indien og sikre at alle børn ikke bare møder op i skole, men også trives.” Pratham UK Støt Pratham UKs mission gennem vores Giving Back-program uden at betale ekstra.

03 januar, 2022
Vores 'Never Stop Giving' COVID-19-nødhjælpskampagne

Vores 'Never Stop Giving' COVID-19-nødhjælpskampagne

COVID-19 har kastet os alle ud i en global sundhedkrise og en økonomisk nedtur. Ordet “krise” på japansk (危機 = kiki) består af de kinesiske tegn 危 = ”fare” og 機 = ”mulighed”, hvilket har fået os til at reflektere over, hvad ordet “krise” egentlig betyder for os som globalt samfund.
02 juni, 2021
Nordgreen x Mathilde Gøhler: Q&A Behind the Scenes

Nordgreen x Mathilde Gøhler: Q&A Behind the Scenes

Unika is the fifth timepiece in the Nordgreen collection that comes as a celebration of open-minded beauty. Nordgreen x Mathilde Gøhler combines all the unique Unika components in a redefined two-toned statement piece, which brings gold and silver in a graceful symbiosis. The purpose that comes with the design of the Unika female line is to inspire women to pursue and communicate to the world their authenticity with an open mind and note of playfulness. That is why we asked Mathilde about the things that inspire her and lead her forward, behind the scenes of our latest campaign photoshoot:

21 februar, 2021
Nordgreen x Mathilde Gøhler x My Foundation: Let’s Make a Change Together

Nordgreen x Mathilde Gøhler x My Foundation: Let’s Make a Change Together

We are proud to announce our latest global collaboration with the Danish model and influencer Mathilde Gøhler, well-known for her mesmerising natural beauty and good heart. Our collaboration is meant to raise funding for My Foundation, of which Mathilde is a co-founder, for the children of Buruburu, Kenya, where water resources are scarce.

21 februar, 2021
A Celebration of Giving Back

A Celebration of Giving Back

The holiday season is a time for celebration. For togetherness. For giving appreciation to one another, and for giving back to those less fortunate than ourselves.

It is also a time to reminisce upon our good deeds of the past year and welcome the new one with an open heart.

As a holiday tradition, we are once again uniting efforts with NGOs around the globe for yet another year of giving back. From providing meals to the homeless, to giving toys to children in refuge, with every product sold in December, a donation will be made which we hope will bring smiles to as many faces as possible. Discover our efforts to spread the holiday spirit globally on a local level.


Nordgreen x Red Barnet Danmark

Red Barnet’s local family experience clubs hold Christmas events across the country to bring holiday joy to nearly 2,000 children and their parents. In some of the clubs, the families get the opportunity to make Christmas cakes, decorations and ornaments, sing songs and dance around the Christmas tree. In others, Christmas presents and food baskets are distributed, together with all sorts of festive activities.

Every order placed in December with the code REDBARNET supports Red Barnet. Among other things the donation makes it possible to give less privileged families of Denmark the experience of the holiday joy through a variety of festive activities.

 

Nordgreen x KidsOut UK

The mission of KidsOut lies in their belief that all children deserve fun and happiness in their lives, and their work consists in bringing that into reality for the less privileged children out there. Whether they have escaped domestic violence, or live daily in poor conditions, KidsOut provides disadvantaged children across the UK with exciting memories to cherish.

For every order placed in December with the code KIDS - a less privileged child from the UK will receive a Christmas present, through our partnership with KidsOut.


Nordgreen x Toys for Tots US

The mission of the Marine Toys for Tots Program is to collect new unwrapped toys and distribute those toys to less fortunate children during Christmas.The primary goal of Marine Toys for Tots is to help bring the joy of Christmas and send a message of hope to America’s less fortunate children. The Marine Toys for Tots Foundation is governed by a board of directors, all of whom are veteran Marines and successful business leaders from all over the country.

For every order placed in December with the code TOYS - a less privileged child from the US will receive a Christmas present, through our partnership with Toys for Tots.


Nordgreen x Aktion Deutschland Hilft

Aktion Deutschland Hilft is an alliance of renowned German aid organisations with the aim to provide people in need with fast and well-coordinated help. Currently, families in parts of Africa and Yemen are suffering from a dramatic famine. Parents are desperate to feed their children without starving themselves - they urgently need our help.

For every order placed in December with the code JEMEN - a meal will be donated to a person in need from Yemen through our partnership with Aktion Deutschland.


Nordgreen x La Lampe Magique France

La Lampe Magique is an association of experts in hospital entertainment with the mission to improve the environment for children admitted in hospitals. Their purpose is to create a network of volunteer artists for the benefit of children hospitalized in short or long stay in pediatric departments - especially during the holidays.

For every order placed in December with the code MAGIQUE - a Christmas present will be donated to a child admitted in the hospital over Christmas through our partnership with La Lampe Magique.


Nordgreen x Second Harvest Japan

Second Harvest is the first food bank of Japan. They receive the food which is about to be wasted from food manufacturers, or farmers, and then cook and serve it to orphanages and shelters for the homeless.

For every order placed in December with the code HARVEST, 7 meals will be provided to people in need in Japan through our partnership with Second Harvest - the first food bank of Japan.


Nordgreen x Happy People Korea

The South Korean NGO Happy People is on a mission to bring joy to as many lives as possible through various campaigns that both companies and individuals alike can take part in. Their currently ongoing campaigns offer support to underprivileged people from all ages and social backgrounds, some of which include building libraries, donating protective face masks against COVID-19, providing school uniforms to children whose families cannot afford them, and providing meals to those in need.

For every order placed in December with the code HAPPYPEOPLE - a food box filled with delicious treats will be provided to a child in need in South Korea through our partnership with Happy People.


Nordgreen x The Children Are Us Foundation Taiwan

The Children Are Us Foundation is a social welfare foundation in Taiwan created by a group of parents of mentally disabled children, with the purpose of providing care and support for children in similar conditions who are in need.

For every order placed in December with the code CAREUS - an underprivileged child from Taiwan will be provided with a food box containing delicious treats, in partnership with Children Are Us Foundation.


Nordgreen in support of the WHO Foundation

COVID-19 has plunged us all into a global health crisis and an economic downturn. In July Nordgreen has made a $15,000 USD donation that supports the COVID 19 Solidarity Response Fund, powered by the WHO Foundation. All the funds have come directly from Nordgreen's Giving Back Programme, as part of our #neverstopgiving campaign.The mission of our Never Stop Giving short film as part of the campaign has been to fuel a desire to help those in need in parts of the world where the dangers of the pandemic are still prevalent.

 

We are excited to embrace a new year of collective efforts towards making the world a tiny bit better for all the people out there. Happy Holidays.

02 december, 2020
NORDGREEN x CHRISTOPHER: BEHIND THE SCENES

NORDGREEN x CHRISTOPHER: BEHIND THE SCENES

Få et sneak peek bag kampagnekulisserne og udforsk alle de spændende detaljer.

Eksklusivt skabt til Christophers fans på verdensplan samt til de ægte danske designelskere lanceres nu ‘Christopher x Nordgreen’, der redefinerer Nordgreens signaturserie af unisex-uret Philosopher og støtter World Child Cancers mission om at sikre verdens børn lige adgang til kræftbehandling.

Visuelt tager kampagnen afsæt i en kombination af den velkendte nordiske æstetik med naturlige, organiske toner blandet med de dynamiske aspekter af Christophers liv, der er splittet mellem sceneoptrædener med tusindvis af publikummer og fredelige øjeblikke i studiet, hvor han finder inspiration til nye sange og projekter. Denne form for alsidighed er karakteristisk for den skandinaviske levestil, hvor folk hver dag jonglerer med en række forskellige opgaver, men samtidig formår at skabe plads til hyggestunder i de små hverdagsøjeblikke. Det er det budskab, vores Nordgreen-ure forsøger at afspejle.

 

Da naturen er den ultimative inspirationskilde for Nordgreens chefdesigner Jakob Wagner og tillige en integreret del af den skandinaviske livsstil, finder de fleste af kampagnens fotoshoots sted i maleriske Heatherhill i Nordsjælland, hvor tiden lader til at følge sit eget tempo. ‘Nordgreen x Christopher’-serien er en ultimativ påmindelse om, at tiden er alt, vi har, og at vi skal bruge den fornuftigt – eller som Christopher formulerer det: “Tiden er alt det, jeg ønsker, at den skal være”.

 

Model: Samia Danris (LeManagement)

Fotograf: Petra Kleis

Video: Fred Salmon

Make-up/hår: Kathrine Lauge

Styling: Simone Dillon

Warner Music: Emil Valnert, Emma Kristensen

15 oktober, 2020
NORDGREEN x CHRISTOPHER: DESIGNET TIL AT STØTTE WORLD CHILD CANCER

NORDGREEN x CHRISTOPHER: DESIGNET TIL AT STØTTE WORLD CHILD CANCER

Eksklusivt skabt til Christophers fans på verdensplan samt til de ægte danske designelskere lanceres nu ‘Christopher x Nordgreen’, der redefinerer Nordgreens signaturserie af unisex-uret Philosopher og støtter World Child Cancers mission om at sikre verdens børn lige adgang til kræftbehandling. ‘Christopher x Nordgreen’ er designet til at forene os i kampen mod børnekræft gennem støtte til World Child Cancer. Med hvert solgt ud vil et kræftsygt barn fra et udviklingsland modtage en omgang kemoterapi.

Samarbejdet med et bæredygtigt og socialt engageret brand om at skabe tidløse ure, der tjener et formål, understreger for Christopher vigtigheden af netop tid som en global opfordring til handling, når det kommer til børnekræft på verdensplan, herunder særligt i udviklingslandene. Christopher er allerede ambassadør for Børnecancerfonden, hvilket var den bagvedliggende årsag til, at han valgte at indgå samarbejde om en lignende sag med Nordgreen – denne gang på globalt plan. 

 

Udover at være verdenskendt sanger og musiker er den københavnbaserede Christopher en hjertevarm og jordnær person, der er opdraget med de skandinaviske principper om at yde støtte til mennesker i nød. Foruden at være elsket af det nordiske publikum har Christopher etableret sig på den globale scene og oplever tilslutning fra fans over hele verden. Denne symbiose mellem den nordiske vision og de globale udsigter er bindeleddet mellem artisten og Nordgreens værdisæt, som netop har bragt dette længe ventede samarbejde til live.

15 oktober, 2020
The Greatest Gift of All is the Gift of Giving

The Greatest Gift of All is the Gift of Giving

The Social Bite Fund: Holiday Charity Campaign 2019

 

The Greatest Gift of All is the Gift of Giving, image of social bite and nordgreen logos.

This holiday season, we as Nordgreen want to make the season all about giving back to less fortunate people and families. The holiday season is a special time when families come together to celebrate and have 'hygge' times, enjoy a delicious meal, and exchange presents. However, not everyone is as privileged. For some, it can be a season of loneliness, particularly for people in need. 

That's why Nordgreen, in cooperation with the Social Bite Fund, a registered charity in Scotland, is hosting a campaign from December 3 - 30, 2019. Social Bite operates as a  ‘social business’ working to solve social issues like hunger and homelessness. 

For every customer purchase, Nordgreen and the Social Bite will donate a warm meal to a homeless person when our customers use the Discount code: SOCIALBITE upon checkout and purchase of their items. 

As a symbol of appreciation for their donation towards Socialbite and to spread awareness around the topic of homelessness, they can choose one free strap from our collection or choose our limited edition Black Nylon Strap in addition to their purchase. The nylon strap will be launched exclusively for our ‘Holiday Charity Campaign 2019.’ 

What's more, upon purchasing their Nordgreen timepiece, our customers can still take part in our ‘Giving Back Program,' in which our customers can donate a portion of their purchase to one of our three partnering NGOs.

The Greatest Gift of All is the Gift of Giving, image of Brazilians in the rainforest.

Our Giving Back Program

Why we give back is at the core of our identity. Our Danish values have taught us the importance of focusing our ideas and resources toward humanity and our lessening our impact on nature. Partnering with Water for Good confirms our notion that there are others in the global community that do more than provide temporary relief to those in need, they provide realistic solutions that also empower people to continue these initiatives hopefully through the next generations.

It’s not only about our watches. It’s also about helping others and saving our planet. We make it possible for our customers to participate in our giving back program by letting them choose where a portion of your purchase goes as a donation. We partnered with Cool Earth, Pratham UK, and Water for Good, to offer our customers an opportunity to get involved with our efforts. Together with our partners and customers, we provide ongoing education, health, and water solutions to areas of the world such as India, Latin America, and the Central African Republic. 

The Greatest Gift of All is the Gift of Giving, image of Nordgreen Gift Bundle.

Accessorizing Consciously

Our watches are designed to be a timeless fashion piece to be shared amongst generations. We realize that while it is impossible not to create a carbon footprint, we can, however, lessen its impact by creating sustainable practices. It’s about our obligation to do some good in the world. We encourage our partners and customers to follow in our efforts. 

The Greatest Gift of All is the Gift of Giving, image of Nordgreen Gift Bundle open.

Written by George McFarley III, Images by Esther Günnewig.
05 december, 2019
Historien bag Kickstarter

Historien bag Kickstarter

Da vi startede Nordgreen sidste år, var det gennem Kickstarter. 
30 april, 2019
Tags: Kickstarter
Bag om scenerne på vores forår/sommer shoot

Bag om scenerne på vores forår/sommer shoot

Bag om scenerne på vores forår/sommer shoot
30 april, 2019

Din kurv er på nuværende tidspunkt tom

Forsæt med at shoppe